Konfutsi İnstitutu

阿塞拜疆语言大学孔子学院

Abbasov Rafiq

2013年6月12日阿塞拜疆语言大学成立了汉语文化中心,举办了丰富多彩的文化、音乐、舞蹈、教育等活动。在此基础上,2015年11月11日,中华人民共和国教育部海外汉语推广办公室(汉办)许琳女士和阿塞拜疆语言大学的校长签署协议,成立孔子学院。2016年6月24日,在阿语言大学孔子学院举行揭牌仪式。

中方-湖州师范学院,阿方-阿塞拜疆语言大学

培训中心

(汉语文化培训课程)

汉语中心

汉语是世界上最难的语言之一,是联合国官方语言之一,属汉藏语系的分 析语,具有声调。汉语的文字系统——汉字是一种意音语言,表意的同时也具 一定的表音功能。汉语包含书面语以及口语两部分,古代书面汉语称为文言文,现代书面汉语一般指使用现代标准汉语语法、词汇的中文通行文体(又称白 话文)。目前全球有六分之一人口使用汉语作为母语。

文化中心

中华文化是指中国的文化体系。该文化最早的形式为发展于黄河流域的中 原地区的中原文化,后来经过长时间的历史演变,以及期间不断的与外族的文 化融合,形成了今日所知的中华文化。中华文化包含了各地域的史前文明,其 中包括了黄河文明、长江文明、辽河流域的红山文化,还有吸纳周遭游牧民族 的文化而形成。中华文化在东洋世界有很深远的影响,并且历史上曾经多次西 传。中华文化从中国人生活的各方面表现出来,包括其语言、饮食、服饰、艺术及文学。,包括其语言、饮食、服饰、艺术及文学。

正在学习汉语的以及有意申请学习汉语的学生,你们学习的不仅是汉语,也能了解关于中国文化,历史,地理,医学等等。除了汉语角,电影观赏和书法课程,还可以参加许多文化活动,以开阔眼界。

AZƏRBAYCAN DİLLƏR UNİVERSİTETİNİN NƏZDİNDƏ

KONFUTSİ İNSTİTUTU

Abbasov RafiqADU-nun nəzdində Konfutsi İnstitutu – Azərbaycan və Çin arasında təhsil sahəsində əməkdaşlığın gücləndirilməsi, Çin dilinin tədrisinin inkişafı üçün iki xalq arasında qarşılıqlı anlaşma və dostluq münasibətlərini artırmaq, Çin mədəniyyətinə marağı stimullaşdırmaq məqsədilə yaradılmışdır.

ADU-nun nəzdində Konfutsi İnstitutunun yaranması haqqında müqavilə 11 noyabr 2015-ci ildə ÇXR-ın Xaricdə Çin dili yayılması üzrə Dövlət Dəftərxanası (Hanban) tərəfindən təstiq olunmuşdur.  Müqaviləni Çin tərəfindən Hanbanın Baş müdiri xanım Xu Lin, Azərbaycan Dillər Universiteti tərəfindən rektor Səməd Seyidov imzalamışdılar. 24 iyun 2016-cı ildə Azərbaycan Dillər Universitetində Konfutsi İnstitutunun açılış mərasimi baş tutmuşdur. Çin tərəfindən Huzhou Universiteti partnyor olaraq çıxış etdi.

Açılış mərasimində Təhsil Nazirliyinin nümayəndə heyəti, ÇXR-ın Xaricdə Çin dili yayılması üzrə Dövlət Dəftərxanasının (Hanban)  Asiya ölkələri üzrə şöbə müdiri, Huzhou Universtitetinin nümayəndə heyəti və Azərbaycan Dillər Universitetinin müəllim və tələbə heyəti iştirak etmişdir.

İnstitutun xidmətləri:

• Çin dili və mədəniyyəti üzrə kurslar:
  • Şagirdlər, tələbələr, böyüklər üçün Çin dili kursları;
  • Biznes Çin dili kursları;
  • Fərdi və qrup şəklində Çin dili kursları;
  • Başlanğıc səviyyə üçün və çin dili biliklərini artırmaq istəyən tələbələrə Çin dili təlimləri
  • Çin dili səviyyə testlərinin keçirilməsi HSK/HSKK/YCT
  • Çin mədəniyyəti tədbirlərinin təşkili
  • Çin dilindən və Çin dilinə tərcümə xidmətləri